Βραχιονοπλαστική – Λιποαναρρόφηση στα μπράτσα

Η Βραχιονοπλαστική είναι η πλαστική επέμβαση που αντιμετωπίζει την αυξημένη συγκέντρωση τοπικού λίπους και τη χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των μπράτσων. Η επέμβαση αυτή, που συχνά ονομάζεται και λιποαναρρόφηση στα χέρια, έρχεται για να αντιμετωπίσει τόσο τα λειτουργικά, όσο και τα αισθητικά προβλήματα που δημιουργούνται από το τοπικό πάχος και τη χαλάρωση στην εσωτερική πλευρά των βραχιόνων.

Το συσσωρευμένο λίπος δυσχεραίνει την κίνηση των χεριών, δημιουργώντας περιορισμούς στην κίνηση, καθώς και επίσης δερματικούς ερεθισμούς και δυσοσμία μασχάλης, μια που η περιοχή δεν αναπνέει ελεύθερα, αφού είναι «κολλημένη» με το δέρμα του μπράτσου. Όπως καταλαβαίνουμε, η ζέστη και η εφίδρωση τους θερινούς μήνες μεγεθύνει τη δυσφορία όσων αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και μαζί με την δυσκολία στο ντύσιμο και την αντιαισθητική πολλές φορές εμφάνιση, είναι οι κύριες αιτίες που σε ζεστές χώρες όπως η Ελλάδα, οι επεμβάσεις βραχιονοπλαστικής έχουν αυξημένη ζήτηση.

Επεμβάσεις λιποαναρρόφησης στα χέρια δεν πραγματοποιούν μόνο οι παχύσαρκοι, αλλά και αρκετές γυναίκες που έχουν γενετική προδιάθεση για για αυξημένο όγκο στο τρικέφαλο μυ, καθώς επίσης και όσοι είτε λόγω απώλειας βάρους, είτε λόγω της φυσιολογικής γήρανσης του ανθρώπινου ιστού εμφανίζουν έντονη χαλαρότητα στο δέρμα στην εσωτερική περιοχή του μπράτσου.

Λιποαναρρόφηση στα χέριαΟι μέθοδοι που πραγματοποιούνται για την βελτίωση της όψης του βραχίονα εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση του «ασθενούς». Σε περιπτώσεις με αυξημένο λίπος, αλλά σχετικά καλή σφριγηλότητα δέρματος, συνήθως επιλέγεται η πραγματοποίηση της λιποαναρρόφησης για να έχουμε τα μικρότερα δυνατά μετεγχειρητικά σημάδια. Σε περιπτώσεις πλαδαρού δέρματος και μεγάλου τοπικού πάχους, τότε αναπόφευκτα ο πλαστικός χειρούργος πραγματοποιεί βραχιονοπλαστική επέμβαση, με μεγαλύτερες τομές και αυξημένο χρόνο αποθεραπείας. Σε κάθε περίπτωση, ο πλαστικός χειρούργος θα εκτιμήσει την κατάσταση και ανάλογα με τους στόχους που θα θέσουν από κοινού με τον «ασθενή», θα επιλέξει την μέθοδο της επέμβασης (λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητες, τεχνική supet wet, laser λιπόλυση κτλ).

Κορσές βραχιονοπλαστικής επέμβασηςΗ εγχείρηση διαρκεί συνήθως 1-2 ώρες, ανάλογα με τη μέθοδο που θα πραγματοποιηθεί, το μέγεθος του προβλήματος και τους επιθυμητούς στόχους. Αν πραγματοποιηθεί τοπική αναισθησία, ο ασθενής κατά τη διάρκεια της επέμβασης αισθάνεται έναν μικρό πόνο, σε αντίθεση με την ολική αναισθησία, όπου ο ασθενής δεν έχει καμιά ενόχληση. Οι μετεγχειρητικοί πόνοι αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση παυσίπονων και μετά από λίγες εβδομάδες εξαφανίζονται. Συνήθως τα ράμματα αφαιρούνται μετά από περίπου 7 ημέρες, οπότε και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία, αποφεύγοντας βέβαια τις βαριές σωματικές εργασίες για διάστημα 1-2 μηνών. Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να φοράει έναν ειδικό κορσέ και στα 2 χέρια.

Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής εγχείρησης γίνονται ορατά μετά από 1 περίπου μήνα, όταν θα έχει υποχωρήσει εντελώς το μετεγχειρητικό οίδημα, ενώ τα τελικά παρουσιάζονται μετά από 6 ή και περισσότερους μήνες, ανάλογα με το μέγεθος της αναδόμησης των μπράτσων που επιχειρήθηκε.

Add Comment