Η Αφροδίτη του μέλλοντος

γυναικα του μελλοντοςΤα πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς αλλάζουν με το πέρασμα των αιώνων. Ταυτόχρονα αλλάζει και η σωματική της διάπλαση, ως αποτέλεσμα της διατροφής και του τρόπου ζωής της. Πως θα είναι οι γυναίκες του μέλλοντος;

OΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗΝ
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να είναι όμορφες και κάνουν ό,τι μπορούν για να το πετύχουν. Στο μέλλον τα πράγματα μάλλον θα γίνουν πιο δύσκολα. Η προσπάθεια απόκτησης της τέλειας εξωτερικής ομορφιάς δείχνει να κυριαρχεί. Ήδη, μέσα από το Internet, όμορφες, έξυπνες και ταλαντούχες γυναίκες προσφέρουν, έναντι αμοιβής, ωάρια για γονιμοποίηση. Από την άλλη, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως σύντομα θα μπορούν να βελτιώνουν τα ωάρια της μητέρας, προσθέτοντάς τους τα επιθυμητά γονίδια ομορφιάς ή όποιων άλλων χαρακτηριστικών εκείνη επιλέξει. Μέχρι σήμερα, δύσκολα δεχόμαστε να “ανακατέψουμε” τα δικά μας γονίδια με κάποιου άλλου. Αν, όμως, αυτά προέρχονται από κάποιο ιατρικό εργαστήριο, ίσως γίνει πιο εύκολο. Και αν όλα αυτά πραγματοποιηθούν και υπάρξει η δυνατότητα επιλογής των χαρακτηριστικών που θα έχει το παιδί μας, φανταστείτε πώς θα μοιάζει ένας κόσμος γεμάτος τοπ μόντελ. Ή φανταστείτε πώς θα μοιάζουν μπροστά τους τα παιδιά που θα έχουν γεννηθεί χωρίς γενετικές παρεμβάσεις.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
Σε λίγα χρόνια η πλαστική χειρουργική θα μοιάζει με μια βάρβαρη υπόθεση. Η κοσμετολογία είναι μια επιστήμη που εξελίσσεται ραγδαία και τα προϊόντα που δίνει στους καταναλωτές βελτιώνονται καθημερινά. Oι εξειδικευμένες θεραπείες αισθητικής θα δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες να έχουν την εμφάνιση και την… ηλικία που επιθυμούν.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού της Ελλάδας είναι υπέρβαρο. Oι φαρμακοβιομηχανίες και οι γιατροί, όμως, υπόσχονται μικρά θαύματα στον τομέα της απώλειας βάρους: εξειδικευμένα χάπια, τα οποία θα ανταποκρίνονται σε κάθε περίπτωση, τόσο για περιστασιακή όσο και για μόνιμη δίαιτα. Τα νέα φάρμακα θα μειώνουν την όρεξη, θα επιταχύνουν το μεταβολισμό και θα βοηθούν στην πέψη. Σε λίγα χρόνια, η διατήρηση του ιδανικού βάρους θα είναι μια απλή υπόθεση.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ
Oι τρεις βασικές περιοχές στις οποίες συναντάμε ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο γυναικείο σώμα είναι το κεφάλι, οι μασχάλες και η ηβική ζώνη. Oι λόγοι γι’ αυτό το γεγονός δεν έχουν διερευνηθεί με ακρίβεια. Πιστεύεται, πάντως, ότι έχουν σχέση με τη σεξουαλική έλξη, καθώς σε αυτά τα σημεία εκκρίνονται φερορμόνες. Αυτές οι ορμόνες είναι που δημιουργούν την ερωτική διέγερση και οι τρίχες τις παγιδεύουν στις περιοχές που αναφέραμε. Η τριχοφυΐα σε άλλα σημεία του γυναικείου σώματος οφείλεται σε κληρονομικά αίτια, σε υπερέκκριση τεστοστερόνης ή σε έλλειψη οιστρογόνων. Oι επιστήμονες υποστηρίζουν πως στο πολύ κοντινό μέλλον  θα υπάρχει η δυνατότητα να “σβήνουν” τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την τριχοφυΐα, επεμβαίνοντας στο γενετικό κώδικα κάθε γυναίκας. Μέχρι τότε θα αρκεστούμε στην αποτρίχωση με φωτόλυση.

ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Συγκριτικά με ό,τι ίσχυε πριν από 50 χρόνια, το γυναικείο στήθος έχει μεγαλώσει και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Oι κυριότεροι λόγοι είναι η αλλαγή της διατροφής και τα αντισυλληπτικά χάπια. Παράλληλα, τα σουτιέν είναι πολύ πιο άνετα και εργονομικά κατασκευασμένα και αφήνουν το στήθος να αναπτυχθεί ελεύθερα, ενώ του επιτρέπουν να “κάθεται” σε πιο φυσιολογική θέση και ύψος. Oι βιομηχανίες εσωρούχων κατασκευάζουν και πωλούν σήμερα περισσότερα σουτιέν με cup D, σε ποσοστό 20%, ενώ έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν και μεγέθη cup G και HH.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Η κούκλα Μπάρμπι υπήρξε για πολλούς το πρότυπο της ομορφιάς του 20ού αιώνα, αλλά στη διάρκεια του 21ου οι γυναίκες μάλλον θα θέλουν να μοιάζουν ακόμη πιο νέες. Μεγάλο μέτωπο, τεράστια μάτια και μικρό πηγούνι ενσαρκώνουν το ιδανικό για τις γυναίκες του 2000. Γιατί οι γυναίκες θέλουν να μοιάζουν με μικρά παιδιά; Γιατί οι άνδρες είχαν και έχουν πάντα αδυναμία στην παιδική όψη, που υποδηλώνει υποταγή και πειθαρχία. Και όσο περισσότερο οι άνδρες δηλώνουν αυτή τους την προτίμηση, τόσο οι γυναίκες θα προσπαθούν να μοιάσουν σε αυτό το πρότυπο.

AΦ’ ΥΨΗΛΟΥ
Oι γυναίκες ψηλώνουν. Αυτό είναι γεγονός και σε σχέση με τη γενιά που προηγείται κατά 50 χρόνια, έχουμε κερδίσει 5 πόντους ύψους, κατά μέσο όρο. Υπεύθυνες για την ανάπτυξή μας είναι η διαφορετική διατροφή και η γενετική βελτίωση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τα επόμενα 50 χρόνια, όμως, η αύξηση του ύψους δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2-3 εκατοστά, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, καθώς υπάρχει ένα όριο σε όλες τις γενετικές εξελίξεις.

ΜΕΣΗ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ;
Η διατροφή και ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνονται για την πρόσθεση πόντων στη γυναικεία μέση. Παρατηρήθηκε πως η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών και λιπαρών στοιχείων προσθέτουν κάθε δεκαετία 2-3 πόντους στην περιφέρεια της μέσης μας. Βεβαίως, σε συνάρτηση με την αύξηση του ύψους και του στήθους, αυτή η αύξηση δεν θα είναι ούτε δυσανάλογη, ούτε αντιαισθητική.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ
Το γυναικείο πόδι μεγαλώνει και αυτό οφείλεται τόσο στο ύψος που αυξάνεται όσο και στα είδη των παπουτσιών. Τα παιδιά φορούν εργονομικά παπούτσια που επιτρέπουν στο πόδι να αναπτυχθεί σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Παράλληλα, καθώς ψηλώνουμε, η ανάγκη για ψηλά τακούνια, που καταπονούν το σώμα, γίνεται μικρότερη. Σήμερα, ο μέσος όρος για τα γυναικεία παπούτσια είναι το νούμερο 38, ενώ προβλέπεται πως σε λίγα χρόνια θα φτάσει το 39.

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Ήδη, το να κάνουμε επεμβάσεις τριπλού μπάι-πας ή μεταμοσχεύσεων τεχνητών μελών τείνει να γίνει ρουτίνα. Το ανθρώπινο σώμα αρχίζει να μοιάζει στο μυαλό των επιστημόνων με ένα αυτοκίνητο, που λειτουργεί με ανταλλακτικά. Όταν κάτι δεν πάει καλά, το αλλάζουμε. Με την ίδια λογική γίνονται προσθετικές επεμβάσεις με σιλικόνη, για να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Ίσως σε λίγα χρόνια μπορούμε να ψωνίζουμε από καταστήματα ό,τι χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας ή ακόμη και την υγεία μας. Ποιος ξέρει, το μέλλον θα δείξει…

Add Comment