Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν από μια πλαστική χειρουργική επέμβαση

πλαστική χειρουργική επέμβασηΤα πρότυπα που προβάλλουν τα ΜΜΕ επηρεάζουν κατά πολύ την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Ανάλογα με την εποχή, ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο δέρμα, μεγαλύτερο ή μικρότερο βάρος, στήθος κ.α. Όταν λοιπόν κοιτάζουμε φωτογραφίες εμφανίσιμων διασήμων προσώπων ή μοντέλων στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση και στα περιοδικά, μια πλαστική χειρουργική επέμβαση μοιάζει εύκολη υπόθεση. Τι γίνεται όμως πριν να συναντήσουμε τους ειδικούς;

Το βασικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διερωτηθούμε τους λόγους για τους οποίους νιώθουμε την ανάγκη να προβούμε σε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση: Είναι θέμα ομορφιάς και εντυπωσιασμού; Μας ενοχλεί η εικόνα που δείχνουν να έχουν οι άλλοι για εμάς; Ή τελικά θέλουμε να βελτιωθούμε για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και καλύτερη σχέση με τν εαυτό μας; Είναι βασικό ο άξονας μιας τέτοιας απόφασης να βρίσκεται στον εαυτό μας και όχι στους άλλους.

Αν λοιπόν πράγματι υπάρχει κάτι στην εμφάνισή μας που δυσχεραίνει την καθημερινότητα μας, κάνοντάς μας δυστυχισμένους, είναι καλό να ενημερωθούμε πρώτα για το τι είδους πλαστική χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να μας βελτιώσει.

Πρώτα πρέπει να επιλέξουμε τον εξειδικευμένο ειδικό. Αν λοιπόν ο γιατρός μας έχει εμπειρία θα καταλάβει τους λόγους για τους οποίους θέλουμε να προβούμε σε αλλαγές και θα μας εξηγήσει τι είναι εφικτό και τι όχι βοηθώντας μας να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Πρέπει να πάρουμε από αυτόν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να συνειδητοποιήσουμε αν όντως θέλουμε να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση. Εκτός από τις πληροφορίες που αφορούν στα θετικά αποτελέσματα της επέμβασης και στη νέα εικόνα που ενδεχομένως θα αποκτήσουμε, θα ενημερωθούμε και για κάποιους αρνητικούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με το χειρουργείο, την πιθανότητα λάθους και επίσης με το κόστος μιας πλαστικής χειρουργικής επέμβασης. Έτσι για ενδεικτικά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις ταξινομούνται ανάλογα με το μέρος του σώματος που θέλουμε να διορθώσουμε καθώς επίσης και με το κόστος τους. Οι ειδικοί ιατροί συνήθως λαμβάνουν αμοιβή που ξεκινάει από τα 200€ ενώ το συνολικό κόστος ορίζεται με βάση την επέμβαση και συνήθως ξεκινάει από τα 400 €.

Έτσι θα έρθει η σημαντική στιγμή που θα πρέπει να αξιολογήσουμε μόνοι μας και με προσοχή τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης που ίσως μας οδηγήσει στη σημαντικότερη αλλαγή της ζωής μας.

Add Comment